Sundsvall – Domarpresentation

 

Min aktivitet med hund begynde på sluten av 1960 tallet med Schäferhund. Det ble trentlydighet ogbruksarbeid og etter hvert bleredningshundarbeid både sommer og vinter den viktigste
del av bruksarbeitet.

Hundekøring en- og  trespann nordisk stil var en del av aktiviteten. Her ble det også brukt lånte Riesenschnauzere, så det ble litt kjenneskap til denne rasen.

Jeg startet tidlig på åttitallet oppdrett av Leonberger og litt senareble det også oppdrett av Norwich terier under prefiks Terr-Leons. Jag var en av stifterne i Norsk Leonberger Klubb og har nå nettopp avsluttet min annen periode som leder av Norsk Leonberger Klubb og visepresident i den International Leonberger Union.

Jag har vært viseformann i Norsk kennel klubb i 9 år og ha vært med i mange nasjonale komiteer og har vært delegat i FCI, FCI Europaseksjonen og Nordisk Kennel Union. Jag er nå lederav Kontrollkomiteen i Norsk Kennel Klub.

Dommervirksomheten startet i 1993 og ernå autoriset FCI – al round dommer. Jeg har dømt i store deler av Europa, i Nord- og Sør-Amerika, Australia. Sentral-Asia og det fjenre østen.

For tiden har jag Norfolk terrier.

//Per Kr Andersen