Styrelsen – presentation

Ordförande – Maria Gustafsson
Hej
Maria heter jag och bor i Tärnsjö som ligger mellan Gävle och Uppsala. jag kom i kontakt med rasen redan 1987 och tog min första kull 1994, sedan dess har det fötts 22 kullar här. Förutom det har jag lyckats hinna med att vara dräktig själv, detta har resulterat i 4 härliga grabbar. Idag lever jag tillsammans med min man, 4 barn, 9 Leonberger, 1 Dvärgpinscher och 1 Tibetansk Mastiff.

Det var lite lagom om mig och mitt liv. Jag har under alla år varit väldigt intresserad av allt som rör våra hundar, jag har varit aktiv inom klubblivet i många år, både i olika rasklubbar men också i Gästriklands kennelklubb där jag var vice ordförande. I Svenska Leonbergerklubben har jag varit förtroendevald sedan 2016. Det är också här jag har utvecklat den styrka som gör att jag nu känner mig redo att sätta mig på ordförandeposten.

Under åren som ledamot har jag gjort en egen resa tillsammans med tidigare styrelse. En resa som startade med olika tankar på hur en klubb bör drivas, vi genomgick en process tillsammans vilket resulterade att vi hittade en gemensam värdegrund och såg det som självklart att sätta våra egna intressen och åsikter åt sidan och istället alltid ha klubben och er medlemmar som fokus. Utan er finns ingen klubb.

Jag vill som Ordförande i SLBK fortsätta att driva klubben i en positiv anda där demokrati och delaktighet ska finnas kvar, där klubben och dess medlemmar får komma till tals, bli bemötta med respekt samt få stöd om ni behöver. Jag har lärt mig att det är av stor vikt att alla beslut som tas i en medlemsklubb är väl förankrat hos er medlemmar och aldrig får fattas på tycke, smak och egna intressen, det gör att jag även ser positivt att alla frågor bereds i kommittéer dit alla som är intresserade kan välja att ingå. Jag hoppas få möjligheten att driva klubben framåt tillsammans med övriga i sittande styrelse och att vi fortsätter att förvalta förtroendet med stor ödmjukhet.

Vänligen Maria Gustafsson


Vice ordförande – Jenny Färjegård


Jag heter Jenny Färjegård & bor utanför Hedemora, Dalarna.
Min första kontakt med Leonberger var 1995 & sen dess har rasen fascinerat mig, dess storlek & deras charm.
2011 fick jag chansen att skaffa mig min första egna Leonberger – Sakura.
Vi var aktiva inom utställning & tävlade mycket i Nose Work sedan 2015.
Jag sitter idag som ledamot i styrelsen & har hand om Working Leos.
Det är otroligt kul att se aktiva Leonberger i olika hundsporter, det visar att vår ras är en väldigt mångsidig ras som gillar att jobba.

 


 Sekreterare – Elisabet Andersson

Hej
Jag heter Elisabet Andersson , men kallas för det mesta Lisa , jag bor i Umeå, Västerbotten.
Jag har haft hund i hela mitt vuxna  liv och alltid haft hyfsat stora raser , bla Rottweiler ,Cão da serra da estrela ,Cane Corso ,sa sen att jag skulle skaffa en mindre hund och det blev då en Leonberger….. har haft några stycken och han jag har nu, Grim är modell extrastor 🙂

Är aktiv och ställer ut en del , jobbar även som ringsekreterare.

Jag är gift och min man delar mitt hundintresse och han följer med och fotar på utställningarna där jag jobbar eller ställer ut (Mickes hundfoto)

Ska bli kul att vara med i styrelsen och ser fram emot det. Tack för förtroendet

// Lisa


Kassör – Cecilia Rosenqvist

Hej

Cecilia Rosenqvist heter jag (kallas för Cilla) och bor i Värmdö/ Stockholm. Jag har haft leonberger sedan 1996 och varit aktiv inom SLBK sedan 1997 – först med materialförvaltningen, sedan lokalombud och vidare till Kassör. De senaste åren har jag varit revisor men sedan nu klubben har sökt efter en kassör stå ställer jag upp igen.

Att vara verksam inom SLBK har gett mig  vänner och kunskap så det känns bra att ”betala” tillbaka med min arbetsinsats.

I dagsläget har jag 1 leonberger, Gullefjuns Snickarglädje – Thure – snart 6 år och 2 beaglar. Jag har genom åren haft 7 leonberger men Thure kommer bli min sista.  Det är en fantastisk ras som jag verkligen uppskattar och är tacksam för.

Med hopp om ett bra förenings-år


Ledamot – Ruth Lintonsson

Jag heter Ruth Lintonsson och har fått förtroendet att som ledamot sitta i styrelsen. Jag bor 2,5 mil utanför Göteborg på en ort som heter Härryda  och har haft leonberger sedan 1991. Vi ville ha en stor hund som hade allround egenskaper, då intresset för hur vi ville ha hund skiljde sig åt i familjen. Det har sedan dess vandrat många stolta, vackra leonberger vid sidan av mig och förgyllt tillvaron för hela familjen. Jag har varit medlem och uppfödare i snart 30 år och många av mina valpköpare och uppfödarkollegor har också blivit mina bästa vänner. Jag blev tidigt intresserad av hundarnas mentalitet och har varit engagerad i mentaltester/beskrivningar och nu även BPH. Jag tycker mentalitet är viktigt att arbeta med på våra stora hundar för det är nog så att om  – man är stor måste man vara snäll. Dessutom kräver det moderna samhället att hundarna skall fungera socialt med allt och alla. Detta ställer i sin tur krav på uppfödare att noga välja vilka individer som ska gå i avel och ägarna att förvalta den individen man har. Jag arbetar som röntgen- och djursjuksköterska vilket gör att hälsa naturligtvis också känns som en av de viktiga frågorna att jobba vidare med.

 


Ledamot – Lena Källström

Hej

Lena Källström heter jag och bor i Dalarna i en liten by, Hanåker.
Har kennel Amazing Noisy’s och haft Leonberger sen 2004. Ska bli roligt och intressant att vara med i styrelsen.
Viktigt att vår ras är sund och har bra mentalitet, brinner lite extra för mentaliteten.
Jag tackar för förtroendet.
Lena

 

 

 


Ledamot –


Ledamot – 


1:e Suppleant –


2:e Suppleant –