Styrelsen – presentation

Ordförande – Maria Gustafsson
Hej
Maria heter jag och bor i Tärnsjö som ligger mellan Gävle och Uppsala. jag kom i kontakt med rasen redan 1987 och tog min första kull 1994, sedan dess har det fötts 22 kullar här. Förutom det har jag lyckats hinna med att vara dräktig själv, detta har resulterat i 4 härliga grabbar. Idag lever jag tillsammans med mina 4 barn, 8 Leonberger, 3 Dvärgpinschrar och 2 Tibetanska Mastiffer.

Det var lite lagom om mig och mitt liv. Jag har under alla år varit väldigt intresserad av allt som rör våra hundar, jag har varit aktiv inom klubblivet i många år, både i olika rasklubbar men också i Gästriklands kennelklubb där jag var vice ordförande. I Svenska Leonbergerklubben har jag varit förtroendevald sedan 2016. Det är också här jag har utvecklat den styrka som gör att jag  känner mig redo fortsätta på ordförandeposten.

Under åren som ledamot har jag gjort en egen resa tillsammans med tidigare styrelse. En resa som startade med olika tankar på hur en klubb bör drivas, vi genomgick en process tillsammans vilket resulterade att vi hittade en gemensam värdegrund och såg det som självklart att sätta våra egna intressen och åsikter åt sidan och istället alltid ha klubben och er medlemmar som fokus. Utan er finns ingen klubb.

Jag vill som Ordförande i SLBK fortsätta att driva klubben i en positiv anda där demokrati och delaktighet ska finnas kvar, där klubben och dess medlemmar får komma till tals, bli bemötta med respekt samt få stöd om ni behöver. Jag har lärt mig att det är av stor vikt att alla beslut som tas i en medlemsklubb är väl förankrat hos er medlemmar och aldrig får fattas på tycke, smak och egna intressen, det gör att jag även ser positivt att alla frågor bereds i kommittéer dit alla som är intresserade kan välja att ingå. Jag hoppas få möjligheten att driva klubben framåt tillsammans med övriga i sittande styrelse och att vi fortsätter att förvalta förtroendet med stor ödmjukhet.

Vänligen Maria Gustafsson


Vice ordförande – Jenny Färjegård


Jag heter Jenny Färjegård & bor utanför Hedemora, Dalarna.
Min första kontakt med Leonberger var 1995 & sen dess har rasen fascinerat mig, dess storlek & deras charm.
2011 fick jag chansen att skaffa mig min första egna Leonberger – Sakura.
Vi var aktiva inom utställning & tävlade mycket i Nose Work sedan 2015.
Jag sitter idag som ledamot i styrelsen & har hand om Working Leos.
Det är otroligt kul att se aktiva Leonberger i olika hundsporter, det visar att vår ras är en väldigt mångsidig ras som gillar att jobba.

 


 Sekreterare – Elisabet Andersson

Hej
Jag heter Elisabet Andersson , men kallas för det mesta Lisa , jag bor i Umeå, Västerbotten.
Jag har haft hund i hela mitt vuxna  liv och alltid haft hyfsat stora raser , bla Rottweiler ,Cão da serra da estrela ,Cane Corso ,sa sen att jag skulle skaffa en mindre hund och det blev då en Leonberger….. har haft några stycken och han jag har nu, Grim är modell extrastor 🙂

Är aktiv och ställer ut en del , jobbar även som ringsekreterare.

Jag är gift och min man delar mitt hundintresse och han följer med och fotar på utställningarna där jag jobbar eller ställer ut (Mickes hundfoto)

Ska bli kul att vara med i styrelsen och ser fram emot det. Tack för förtroendet

// Lisa


Kassör – Cecilia Rosenqvist

Hej

Cecilia Rosenqvist heter jag (kallas för Cilla) och bor i Värmdö/ Stockholm. Jag har haft leonberger sedan 1996 och varit aktiv inom SLBK sedan 1997 – först med materialförvaltningen, sedan lokalombud och vidare till Kassör. De senaste åren har jag varit revisor men sedan nu klubben har sökt efter en kassör stå ställer jag upp igen.

Att vara verksam inom SLBK har gett mig  vänner och kunskap så det känns bra att ”betala” tillbaka med min arbetsinsats.

I dagsläget har jag 1 leonberger, Gullefjuns Snickarglädje – Thure – snart 6 år och 2 beaglar. Jag har genom åren haft 7 leonberger men Thure kommer bli min sista.  Det är en fantastisk ras som jag verkligen uppskattar och är tacksam för.

Med hopp om ett bra förenings-år


Ledamot – Ruth Lintonsson

Jag heter Ruth Lintonsson och har fått förtroendet att som ledamot sitta i styrelsen. Jag bor 2,5 mil utanför Göteborg på en ort som heter Härryda  och har haft leonberger sedan 1991. Vi ville ha en stor hund som hade allround egenskaper, då intresset för hur vi ville ha hund skiljde sig åt i familjen. Det har sedan dess vandrat många stolta, vackra leonberger vid sidan av mig och förgyllt tillvaron för hela familjen. Jag har varit medlem och uppfödare i snart 30 år och många av mina valpköpare och uppfödarkollegor har också blivit mina bästa vänner. Jag blev tidigt intresserad av hundarnas mentalitet och har varit engagerad i mentaltester/beskrivningar och nu även BPH. Jag tycker mentalitet är viktigt att arbeta med på våra stora hundar för det är nog så att om  – man är stor måste man vara snäll. Dessutom kräver det moderna samhället att hundarna skall fungera socialt med allt och alla. Detta ställer i sin tur krav på uppfödare att noga välja vilka individer som ska gå i avel och ägarna att förvalta den individen man har. Jag arbetar som röntgen- och djursjuksköterska vilket gör att hälsa naturligtvis också känns som en av de viktiga frågorna att jobba vidare med.

 


Ledamot – Lena Källström

Hej

Lena Källström heter jag och bor i Dalarna i en liten by, Hanåker.
Har kennel Amazing Noisy’s och haft Leonberger sen 2004. Ska bli roligt och intressant att vara med i styrelsen.
Viktigt att vår ras är sund och har bra mentalitet, brinner lite extra för mentaliteten.
Jag tackar för förtroendet.
Lena

 

 


Ledamot – Denise Lindblom

Hej, Denise heter jag och bor i Linköping med Leja, 4 år och Devon som för närvarande är endast 11 veckor gammal. Jag fick nyligen tyvärr ta bort min följeslagare Luzy.

Jag har vuxit upp med rasen då min familj skaffade vår första Leonberger 1992 när jag var 1 år gammal. 2013 hade jag flyttat hemifrån och skaffade då min första egna Leonberger Luzy. Det var då intresset för avel växte fram som mest.

Jag har ställt ut en del med mina hundar och förhoppningen är att fortsätta med det samt prova på vatten i år med mitt nya tillskott Devon.
Sedan 2022 har jag suttit med i avel och hälsa kommitteen och nu 2023 har jag fått förtroendet att sitta med i styrelsen och det tackar jag ödmjukast för. Jag ser fram emot all den kunskap jag ska få ta del av och den erfarenhet detta ska ge mig.
// Denise


Ledamot – 


1:e Suppleant – Emma Ottosson

Emma Ottosson heter jag och bor i Umeå tillsammans med sonen Lukas och våra tre Leonberger Hailey, Bonnie och Zakke. 2010 fick jag upp ögonen för rasen Leonberger då min dåvarande sambo hade en tik när vi träffades.
2012 föddes första kullen hos mig under prefixet Lionbrook’s och denna fantastiska ras kan jag inte se mig själv utan. Detta är också anledningen till att jag tackade ja till att sitta med i styrelsen, nämligen kärleken till rasen. Hälsa, exteriör och mentalitet är alla tre viktiga byggstenar när man talar om avel men hur vi människor bemöter varandra är något som jag brinner extra mycket för, alla ska känna sig delaktiga, hörda och respekterade som person.

Jag och hundarna deltar på ett antal utställningar varje år och det tillsammans med ett fantastiskt gäng valpköpare och vänner.

Utöver hundarna så studerar jag till Gymnasielärare och om allt går som planerat så är jag färdig under år 2024 efter 5,5 års studier.

Jag ser mycket fram emot att vara en del av styrelsen och tackar för förtroendet!


2:e Suppleant –


3:e Suppleant –

Hejsan Maria Söderqvist kallas Mia.

Jag bor i Sollefteå med 2 av mina ungdomar mina Leonberger Zigge och Madicken samt 3 katter  och 2 kaniner.
Leonberger har jag haft sen 2002 bara antalet som varierat  under dessa år.
Ett antal  utställningar har det också blivit genom och det är ju så roligt.
Viktigt för mig är bra mentalitet, friska och sunda hundar  med bra exteriör.
Jag är  utbildad figurant för MH och aktiv i min lokala brukshundsklubb som just figurant men även i styrelsen.
Kändes naturligt när jag fick frågan att även säga ja till vara  en del av Leonberger klubbens styrelse så tackar allra ödmjukast för det förtroendet.

Jag ser fram emot ett bra samarbete för klubben och dess medlemmar.


4:e Suppleant – Miriam Dahl

Hej jag heter Mimmi Dahl, bor i Värmland med min man , 3 vuxna barn.  Uppvuxen med Sankt Bernhard och Newfoundland så kärleken och intresse för stora raser har alltid funnits, skaffade min första Leonberger 2003 men efter 2015 har jag varit utan hund tills i feb förra året då Julie som nu är 14 mån kom in i mitt liv.

Vi håller på med Nosework  och lydnad och har nu börjat med att träna inför att starta med Julie  i startklass lydnad senare i år. Utställning är också ett intresse.

Ser fram emot att hjälpa till i klubben och tycker det ska bli jättekul. Tack för förtroendet