Styrelsen – presentation

Ordförande – Maria Gustafsson
Hej
Maria heter jag och bor i Tärnsjö som ligger mellan Gävle och Uppsala. jag kom i kontakt med rasen redan 1987 och tog min första kull 1994, sedan dess har det fötts 22 kullar här. Förutom det har jag lyckats hinna med att vara dräktig själv, detta har resulterat i 4 härliga grabbar. Idag lever jag tillsammans med min man, 4 barn, 9 Leonberger, 1 Dvärgpinscher och 1 Tibetansk Mastiff.

Det var lite lagom om mig och mitt liv. Jag har under alla år varit väldigt intresserad av allt som rör våra hundar, jag har varit aktiv inom klubblivet i många år, både i olika rasklubbar men också i Gästriklands kennelklubb där jag var vice ordförande. I Svenska Leonbergerklubben har jag varit förtroendevald sedan 2016. Det är också här jag har utvecklat den styrka som gör att jag nu känner mig redo att sätta mig på ordförandeposten.

Under åren som ledamot har jag gjort en egen resa tillsammans med tidigare styrelse. En resa som startade med olika tankar på hur en klubb bör drivas, vi genomgick en process tillsammans vilket resulterade att vi hittade en gemensam värdegrund och såg det som självklart att sätta våra egna intressen och åsikter åt sidan och istället alltid ha klubben och er medlemmar som fokus. Utan er finns ingen klubb.

Jag vill som Ordförande i SLBK fortsätta att driva klubben i en positiv anda där demokrati och delaktighet ska finnas kvar, där klubben och dess medlemmar får komma till tals, bli bemötta med respekt samt få stöd om ni behöver. Jag har lärt mig att det är av stor vikt att alla beslut som tas i en medlemsklubb är väl förankrat hos er medlemmar och aldrig får fattas på tycke, smak och egna intressen, det gör att jag även ser positivt att alla frågor bereds i kommittéer dit alla som är intresserade kan välja att ingå. Jag hoppas få möjligheten att driva klubben framåt tillsammans med övriga i sittande styrelse och att vi fortsätter att förvalta förtroendet med stor ödmjukhet.

Vänligen Maria Gustafsson


Vice ordförande – Jenny Färjegård


Jag heter Jenny Färjegård & bor utanför Hedemora, Dalarna.
Min första kontakt med Leonberger var 1995 & sen dess har rasen fascinerat mig, dess storlek & deras charm.
2011 fick jag chansen att skaffa mig min första egna Leonberger – Sakura.
Vi var aktiva inom utställning & tävlade mycket i Nose Work sedan 2015.
Jag sitter idag som ledamot i styrelsen & har hand om Working Leos.
Det är otroligt kul att se aktiva Leonberger i olika hundsporter, det visar att vår ras är en väldigt mångsidig ras som gillar att jobba.

 


 Sekreterare – Elisabet Andersson

Hej
Jag heter Elisabet Andersson , men kallas för det mesta Lisa , jag bor i Umeå, Västerbotten.
Jag har haft hund i hela mitt vuxna  liv och alltid haft hyfsat stora raser , bla Rottweiler ,Cão da serra da estrela ,Cane Corso ,sa sen att jag skulle skaffa en mindre hund och det blev då en Leonberger….. har haft några stycken och han jag har nu, Grim är modell extrastor 🙂

Är aktiv och ställer ut en del , jobbar även som ringsekreterare.

Jag är gift och min man delar mitt hundintresse och han följer med och fotar på utställningarna där jag jobbar eller ställer ut (Mickes hundfoto)

Ska bli kul att vara med i styrelsen och ser fram emot det. Tack för förtroendet

// Lisa


Kassör – Cecilia Rosenqvist

Hej

Cecilia Rosenqvist heter jag (kallas för Cilla) och bor i Värmdö/ Stockholm. Jag har haft leonberger sedan 1996 och varit aktiv inom SLBK sedan 1997 – först med materialförvaltningen, sedan lokalombud och vidare till Kassör. De senaste åren har jag varit revisor men sedan nu klubben har sökt efter en kassör stå ställer jag upp igen.

Att vara verksam inom SLBK har gett mig  vänner och kunskap så det känns bra att ”betala” tillbaka med min arbetsinsats.

I dagsläget har jag 1 leonberger, Gullefjuns Snickarglädje – Thure – snart 6 år och 2 beaglar. Jag har genom åren haft 7 leonberger men Thure kommer bli min sista.  Det är en fantastisk ras som jag verkligen uppskattar och är tacksam för.

Med hopp om ett bra förenings-år


Ledamot – Ruth Lintonsson

Jag heter Ruth Lintonsson och har fått förtroendet att som ledamot sitta i styrelsen. Jag bor 2,5 mil utanför Göteborg på en ort som heter Härryda  och har haft leonberger sedan 1991. Vi ville ha en stor hund som hade allround egenskaper, då intresset för hur vi ville ha hund skiljde sig åt i familjen. Det har sedan dess vandrat många stolta, vackra leonberger vid sidan av mig och förgyllt tillvaron för hela familjen. Jag har varit medlem och uppfödare i snart 30 år och många av mina valpköpare och uppfödarkollegor har också blivit mina bästa vänner. Jag blev tidigt intresserad av hundarnas mentalitet och har varit engagerad i mentaltester/beskrivningar och nu även BPH. Jag tycker mentalitet är viktigt att arbeta med på våra stora hundar för det är nog så att om  – man är stor måste man vara snäll. Dessutom kräver det moderna samhället att hundarna skall fungera socialt med allt och alla. Detta ställer i sin tur krav på uppfödare att noga välja vilka individer som ska gå i avel och ägarna att förvalta den individen man har. Jag arbetar som röntgen- och djursjuksköterska vilket gör att hälsa naturligtvis också känns som en av de viktiga frågorna att jobba vidare med.

 


Ledamot – Lena Källström

Hej

Lena Källström heter jag och bor i Dalarna i en liten by, Hanåker.
Har kennel Amazing Noisy’s och haft Leonberger sen 2004. Ska bli roligt och intressant att vara med i styrelsen.
Viktigt att vår ras är sund och har bra mentalitet, brinner lite extra för mentaliteten.
Jag tackar för förtroendet.
Lena

 

 


Ledamot – Linda Johansson

Hej, mitt namn är Linda och bor ca 2 mil utanför Höör tillsammans med min sambo och 2 leonberger. Fastnade för leonberger som barn och det har suttit i till vuxen ålder och älskar verkligen vår härliga ras.
2018 blev jag aktivitetsombud här nere i Skåne och tycker det är mycket trevligt, även om vädret inte alltid är på vår sida är det alltid kul att träffa människor och deras lejon.
2019 blev jag invald som suppleant i styrelsen och har varit en spännande upplevelse, mycket att sätta sig in i men det är alltid kul.
2021 blev jag invald som ledamot och jag tackar för förtroendet.

Det jag brinner mest för när det gäller vår ras är mentaliteten, finns så mycket att lära sig om precis som allt annat. Men det ser jag fram emot att jobba med tillsammans med kommittén som jag blivit sammankallande i.

Det var lite om mig.


Ledamot – Elise von Holten

Hejsan
Elise von Holten heter jag och är mamma till 3 underbara flickor och även innehavande av La Dolce Luna’s Kennel i Småland, ihop med min dotter Mathilde.
Rasen Leonberger kom in i mitt liv 2004 då jag köpte min allra första egna hund och det visade tydligen bara att det var en början, för rasen har tagit oss med storm i hjärtat, vi är helt sålda på denna så fantastiska, kloka, förstående, underbara ras …. Och ja idag bor det 7 stycken såna lurvtassar hos oss och alla är såklart släkt och besläktar sig med min allra första hund ”LUNA” och henne har jag allt att tacka för, för vad vi har idag, och jag försöker i den mån det går att förvalta det så gott jag kan, för … vi har ju bara allt till låns ♥
7 kullar har vi haft sedan 2007-2021 och antalet valpar som fötts hos oss är 53 stycken och ja fler lär det väl bli 😊
Lite kortfattat om mig och på dagarna jobbar jag på Granngården och det trivs jag väldigt bra med.
Och nu var det dags att tacka ja till att sitta i styrelsen, spännande.
Tack för att jag fått förtroendet att vara med i SLBK:s styrelse.


1:a Suppleant – Elisabet Andersson
(se sekreterare)


2:e Suppleant – Monica Kälveskog
Hejsan
Mitt namn är Monica Kälveskog och jag har fått förtroendet att sitta med i styrelsen som suppleant. Jag bor i Harbo ca 4,5 mil norr om Uppsala.
Jag och min sambo driver ett jordbruk där vi odlar spannmål och hö. På gården bor även mina 2 hästar, 2 leonberger, 1 Jämthund och 3 katter.
Jag har haft leonberger i ca 25 år. Nu har jag 2 gossar som heter Bosse och Bertil och båda är från Gep’s Big Bear’s kennel.
Jag fastnade för rasen leonberger för deras mentalitet ochatt de är roliga att  jobba med. Mina gossar gillar att spåra så vi tränar en heldel viltspår, de älskar det! Några utställningar om året försöker vi att hinna med också�