Styrelsen – presentation

Ordförande – Maria Gustafsson

Hej

Maria heter jag och bor i Tärnsjö som ligger mellan Gävle och Uppsala. jag kom i kontakt med rasen redan 1987 och tog min första kull 1994, sedan dess har det fötts 21 kullar här. Förutom det har jag lyckats hinna med att vara dräktig själv, detta har resulterat i 4 härliga grabbar. Idag lever jag tillsammans med min man,4 barn, 9 Leonberger, 3 Dvärgpinscher och 1 Tibetansk Mastiff.

Det var lite lagom om mig och mitt liv. Jag har under alla år varit väldigt intresserad av allt som rör våra hundar, jag har varit aktiv inom klubblivet i många år, både i olika rasklubbar men också i Gästriklands kennelklubb där jag var vice ordförande. I Svenska Leonbergerklubben har jag varit förtroendevald sedan 2016. Det är också här jag har utvecklat den styrka som gör att jag nu känner mig redo att sätta mig på ordförandeposten.

Under åren som ledamot har jag gjort en egen resa tillsammans med tidigare styrelse. En resa som startade med olika tankar på hur en klubb bör drivas, vi genomgick en process tillsammans vilket resulterade att vi hittade en gemensam värdegrund och såg det som självklart att sätta våra egna intressen och åsikter åt sidan och istället alltid ha klubben och er medlemmar som fokus. Utan er finns ingen klubb.

Jag vill som Ordförande i SLBK fortsätta att driva klubben i en positiv anda där demokrati och delaktighet ska finnas kvar, där klubben och dess medlemmar får komma till tals, bli bemötta med respekt samt få stöd om ni behöver. Jag har lärt mig att det är av stor vikt att alla beslut som tas i en medlemsklubb är väl förankrat hos er medlemmar och aldrig får fattas på tycke, smak och egna intressen, det gör att jag även ser positivt att alla frågor bereds i kommittéer dit alla som är intresserade kan välja att ingå. Jag hoppas få möjligheten att driva klubben framåt tillsammans med övriga i sittande styrelse och att vi fortsätter att förvalta förtroendet med stor ödmjukhet.

Vänligen Maria Gustafsson


Vice ordförande – Jenny Färjegård

Jag heter Jenny Färjegård & bor utanför Hedemora, Dalarna.
Min första kontakt med Leonberger var 1995 & sen dess har rasen fascinerat mig, dess storlek & deras charm.
2011 fick jag chansen att skaffa mig min första egna Leonberger – Sakura.
Vi var aktiva inom utställning & tävlade mycket i Nose Work sedan 2015.
Jag sitter idag som ledamot i styrelsen & har hand om Working Leos.
Det är otroligt kul att se aktiva Leonberger i olika hundsporter, det visar att vår ras är en väldigt mångsidig ras som gillar att jobba.
// Jenny Färjegård


Sekreterare – Kristina Truedsson

Jag heter Kristina Truedsson och har haft Leonberger sedan 2000, idag har jag tre lejon hemma äldsta är 13,5 år och yngsta 6 månader.
Mitt hjärta brinner för de gamla hundarna i synnerhet, då jag nu har min andra Leonberger som nått över 12 år. Känner att det är en ynnest att få uppleva detta.
Jag har jobbat för Svenska Leonbergerklubben sedan 2006 då jag blev Aktivitetsombud, 2010 blev jag invald i styrelsen och från 2011 satt jag tre år som sekreterare. Sedan blev jag åter invald 2017 och har åter suttit som sekreterare sedan dess.
Tycker det är inspirerande att hjälpa till i styrelsen och se förändringarna som leder klubben och rasen framåt. Ser fram emot att vi gemensamt kan fortsätta med detta.
/Kristina Truedsson

 

 


Ledamot – Ruth Lintonsson

 

Jag heter Ruth Lintonsson och har fått förtroendet att som ledamot sitta i styrelsen. Jag bor 2,5 mil utanför Göteborg på en ort som heter Härryda  och har haft leonberger sedan 1991. Vi ville ha en stor hund som hade allround egenskaper, då intresset för hur vi ville ha hund skiljde sig åt i familjen. Det har sedan dess vandrat många stolta, vackra leonberger vid sidan av mig och förgyllt tillvaron för hela familjen. Jag har varit medlem och uppfödare i snart 30 år och många av mina valpköpare och uppfödarkollegor har också blivit mina bästa vänner. Jag blev tidigt intresserad av hundarnas mentalitet och har varit engagerad i mentaltester/beskrivningar och nu även BPH. Jag tycker mentalitet är viktigt att arbeta med på våra stora hundar för det är nog så att om  – man är stor måste man vara snäll. Dessutom kräver det moderna samhället att hundarna skall fungera socialt med allt och alla. Detta ställer i sin tur krav på uppfödare att noga välja vilka individer som ska gå i avel och ägarna att förvalta den individen man har. Jag arbetar som röntgen- och djursjuksköterska vilket gör att hälsa naturligtvis också känns som en av de viktiga frågorna att jobba vidare med.

 

 

 


Ledamot – Lena Källström

Hej

Lena Källström heter jag och bor i Dalarna i en liten by, Hanåker.
Har kennel Amazing Noisy’s och haft Leonberger sen 2004. Ska bli roligt och intressant att vara med i styrelsen.
Viktigt att vår ras är sund och har bra mentalitet, brinner lite extra för mentaliteten.
Jag tackar för förtroendet.
Lena

 

 

 

 


Ledamot – Linda Johansson

Hej, mitt namn är Linda och bor ca 2 mil utanför Höör tillsammans med min sambo och 2 leonberger. Fastnade för leonberger som barn och det har suttit i till vuxen ålder och älskar verkligen vår härliga ras.
2018 blev jag aktivitetsombud här nere i Skåne och tycker det är mycket trevligt, även om vädret inte alltid är på vår sida är det alltid kul att träffa människor och deras lejon.
2019 blev jag invald som suppleant i styrelsen och har varit en spännande upplevelse, mycket att sätta sig in i men det är alltid kul.
2021 blev jag invald som ledamot och jag tackar för förtroendet.

Det jag brinner mest för när det gäller vår ras är mentaliteten, finns så mycket att lära sig om precis som allt annat. Men det ser jag fram emot att jobba med tillsammans med kommittén som jag blivit sammankallande i.

Det var lite om mig. Mvh Linda

 


Ledamot – Elise von Holten

Hejsan
Elise von Holten heter jag och är mamma till 3 underbara flickor och även innehavande av La Dolce Luna’s Kennel i Småland, ihop med min dotter Mathilde.
Rasen Leonberger kom in i mitt liv 2004 då jag köpte min allra första egna hund och det visade tydligen bara att det var en början, för rasen har tagit oss med storm i hjärtat, vi är helt sålda på denna så fantastiska, kloka, förstående, underbara ras …. Och ja idag bor det 7 stycken såna lurvtassar hos oss och alla är såklart släkt och besläktar sig med min allra första hund ”LUNA” och henne har jag allt att tacka för, för vad vi har idag, och jag försöker i den mån det går att förvalta det så gott jag kan, för … vi har ju bara allt till låns ♥
7 kullar har vi haft sedan 2007-2021
och antalet valpar som fötts hos oss är 53 stycken och ja fler lär det väl bli 😊
Lite kortfattat om mig och på dagarna jobbar jag på Granngården och det trivs jag väldigt bra med.
Och nu var det dags att tacka ja till att sitta i styrelsen, spännande.
Tack för att jag fått förtroendet att vara med i SLBK:s styrelse.
Mvh Elise von Holten


1:a Suppleant – Annette Lerjéus

Mitt namn är Annette Lerjéus och jag bor utanför Skövde med min familj som består av min man , två Leonberger och två Dvärgpinscher.

När jag mötte rasen Leonberger för första gången år 2004 blev jag helt förälskad i dess lugna lynne, dess storlek och den kärlek som man fick. Där och då köpte jag min första Leonberger, Kaiser. Men det dröjde ända tills  2010 innan jag startade kennel och tog min första kull.

Det som ligger mig varmast om hjärtat är att få föra rasen Leonberger framåt utan sjukdomar och att hundarna ska vara mentalt stabila. Det är ju en utopi men man måste ju sträva framåt för rasens skull.

Tack för att jag fått förtroendet att vara med i SLBK:s styrelse.


2:a Suppleant – Lillemor Johansson

Hej
Lillemor Johansson heter jag. Innehavare av Millijors kennel. Har även varit uppfödare av rasen Clumber Spaniel i många år.  Suttit i Styrelsen för Leonberger för många år sedan. Så även i Hallands Kennelklubb. Jobbat med Brukshundsklubben när jag var ung och hade Schäfer. 40 År med rasen Leonberger har det blivit. Jobbar som Skötare På Rättspsyk här i Varberg.
62 År säger dom att jag är. Brinner för Djur Natur Etik och Moral. Vår fam är Ester 8 år Snusa 4 år Gloria 2 år Balsam 8 mån och så vår katt Sol ” Helig Birma”