Styrelsen – presentation

Ordförande – Pamela Abrahamsson

Jag håller till i Vårgårda, ca 1 h bilfärd utanför Göteborg. Min första leonberger kom in i mitt liv 2005 och för tillfället har jag två tikar hemma och två tikar som bor hos goda vänner.
Jag föder upp leonberger i liten skala sen 2015.
Jag har varit aktiv i klubben sen 2008 varav ca 7 av de åren har jag tidigare varit ordförande och sen 2016 varit redaktör för vår medlemstidning Leonberger Nytt. Jag tycker alla delar inom klubben är intressanta och tycker föreningsteknik är lite extra roligt. Jag har varit ledamot i Södra Älvsborgs kennelklubb i fyra år varav de två sista åren som sekreterare och ledamot två år i SKKs utbildningskommitté.
Jag ser fram emot två givande år tillsammans med övriga i styrelsen och våra funktionärer.

Privat jobbar jag som rekryteringsansvarig för ett assistansbolag (personlig assistans) men är i grund och botten utbildad konditor och jobbade med det i ca 17 år. Så en och annan kaka eller tårta slängs ihop i köket ibland.

Jag tackar för förtroendet åter igen!


Vice ordförande – Helena Skärström
Helena Skärström, ni hittar mig i Gävle.

Rasen har funnits i mitt liv i drygt 20 år och i dagsläget har jag två härliga lejongrabbar i familjen.
Jag har varit aktiv i vår klubb under många år, bland annat som sekreterare, aktivitetsombud, arrangör av utställningar, ledamot i kommittén för avel, hälsa och mentalitet, samt del av redaktionen till vår fina klubbtidning Leonberger Nytt.
Det jag gillar med vår ras är mångsidigheten. De följer oss oavsett val av aktivitet. Vi är mycket i skogen och i vattnet, men allt i livet måste inte vara en tävling. Vi njuter av de aktiviteter vi tar oss an.
När jag inte lägger min fritid på klubben jobbar jag som företagsutvecklare. I familjen finns två tonåringar och maken Patrick.
En klubb för alla medlemmar är något jag vill jobba för och det hoppas jag kunna verka för under min tid i styrelsen.  Tack för förtroendet.

 Sekreterare – Denise Lindblom

Hej, Denise heter jag och bor i Linköping med Leja, 4 år och Devon som för närvarande är endast 11 veckor gammal. Jag fick nyligen tyvärr ta bort min följeslagare Luzy.

Jag har vuxit upp med rasen då min familj skaffade vår första Leonberger 1992 när jag var 1 år gammal. 2013 hade jag flyttat hemifrån och skaffade då min första egna Leonberger Luzy. Det var då intresset för avel växte fram som mest.

Jag har ställt ut en del med mina hundar och förhoppningen är att fortsätta med det samt prova på vatten i år med mitt nya tillskott Devon.
Sedan 2022 har jag suttit med i avel och hälsa kommitteen och nu 2023-2024 har jag fått förtroendet att sitta med i styrelsen och det tackar jag ödmjukast för. Jag ser fram emot all den kunskap jag ska få ta del av och den erfarenhet detta ska ge mig.
// Denise


Kassör – Cecilia Rosenqvist

Hej

Cecilia Rosenqvist heter jag (kallas för Cilla) och bor i Värmdö/ Stockholm. Jag har haft leonberger sedan 1996 och varit aktiv inom SLBK sedan 1997 – först med materialförvaltningen, sedan lokalombud och vidare till Kassör. De senaste åren har jag varit revisor men sedan nu klubben har sökt efter en kassör stå ställer jag upp igen.

Att vara verksam inom SLBK har gett mig  vänner och kunskap så det känns bra att ”betala” tillbaka med min arbetsinsats.

I dagsläget har jag 1 leonberger, Gullefjuns Snickarglädje – Thure – snart 6 år och 2 beaglar. Jag har genom åren haft 7 leonberger men Thure kommer bli min sista.  Det är en fantastisk ras som jag verkligen uppskattar och är tacksam för.

Med hopp om ett bra förenings-årLedamot – Ruth Lintonsson

Jag heter Ruth Lintonsson och har fått förtroendet att som ledamot sitta i styrelsen. Jag bor 2,5 mil utanför Göteborg på en ort som heter Härryda  och har haft leonberger sedan 1991. Vi ville ha en stor hund som hade allround egenskaper, då intresset för hur vi ville ha hund skiljde sig åt i familjen. Det har sedan dess vandrat många stolta, vackra leonberger vid sidan av mig och förgyllt tillvaron för hela familjen. Jag har varit medlem och uppfödare i snart 30 år och många av mina valpköpare och uppfödarkollegor har också blivit mina bästa vänner. Jag blev tidigt intresserad av hundarnas mentalitet och har varit engagerad i mentaltester/beskrivningar och nu även BPH. Jag tycker mentalitet är viktigt att arbeta med på våra stora hundar för det är nog så att om  – man är stor måste man vara snäll. Dessutom kräver det moderna samhället att hundarna skall fungera socialt med allt och alla. Detta ställer i sin tur krav på uppfödare att noga välja vilka individer som ska gå i avel och ägarna att förvalta den individen man har. Jag arbetar som röntgen- och djursjuksköterska vilket gör att hälsa naturligtvis också känns som en av de viktiga frågorna att jobba vidare med.

 Ledamot – Nicklas Lundh
Hej!

Nicklas heter jag och bor i Småland  i Fänestad by en liten bit ifrån High Chaparral.

Lever tillsammans med min sambo Catrine och tre vovvar från våran egna uppfödning, och vi har haft Leonberger sedan 2000. Har suttit i styrelsen tidigare men avgick 2017, har efter det suttit med i Mentalitet kommittén mm, varit med att ta fram Rasprofil för Leonberger när det gäller MH med Pamela A, Robin N, Petra J, Micke W och Chrille L som sedan översatts till BPH. Varit katalogskrivare för utställningar sen urminnes och är fortfarande. Sista åren har jag inte varit så aktiv utan ägnat mig åt husrenovering. Känns väldigt kul att fått förtroendet att jobba för klubben igen, trots att jag tyckte att jag var färdig med detta. Till vardags jobbar jag som underhålls reparatör på Gnosjö Automatsvarvning sedan 18 år.

Nu jäklar gott folk ska vi ha det skoj tillsammans på utställningar BPH banan eller träffar!

 


Ledamot – Emma Ottosson

Emma Ottosson heter jag och bor i Umeå tillsammans med sonen Lukas och våra tre Leonberger Hailey, Bonnie och Zakke. 2010 fick jag upp ögonen för rasen Leonberger då min dåvarande sambo hade en tik när vi träffades.
2012 föddes första kullen hos mig under prefixet Lionbrook’s och denna fantastiska ras kan jag inte se mig själv utan. Detta är också anledningen till att jag tackade ja till att sitta med i styrelsen, nämligen kärleken till rasen. Hälsa, exteriör och mentalitet är alla tre viktiga byggstenar när man talar om avel men hur vi människor bemöter varandra är något som jag brinner extra mycket för, alla ska känna sig delaktiga, hörda och respekterade som person.

Jag och hundarna deltar på ett antal utställningar varje år och det tillsammans med ett fantastiskt gäng valpköpare och vänner.

Utöver hundarna så studerar jag till Gymnasielärare och om allt går som planerat så är jag färdig under år 2024 efter 5,5 års studier.

Jag ser mycket fram emot att vara en del av styrelsen och tackar för förtroendet!


1:e Suppleant – Anna Grundberg

Anna heter jag och jag bor i Sävar, som ligger cirka 2 mil norr om Umeå. Leonberger har funnits i mitt liv sedan 2003, då Diva kom in i familjens liv. I dagsläget har vi tre hanar här
hemma; Harry, Leif och Melker. Barnen har blivit vuxna och flyttat hemifrån, så nu är det bara jag , min man och en katt hemma förutom hundarna.
Jag arbetar sedan drygt två år tillbaka på en fabrik som tillverkar limträbalkar. Efter 25 år i vården så bytte jag bana. Och jag tycker fortfarande det är himla lyxigt att vara ledig varje
helg. Jag sitter sedan drygt ett år tillbaka med i kommittén för avel, hälsa och mentalitet här i
klubben. Det är ett arbete som jag tycker är väldigt roligt eftersom jag lär mig så himla
mycket av alla andra. Vintern ar min absoluta favoritårstid och som bäst mår jag i vår stuga i Klimpfjäll. Där har
hundarna en egen skoterpulka och vi tillbringar dagarna utomhus. Sommartid så följer hundarna gärna med i båten och håller koll på fisken som vi drar upp. Jag är en sådan som
gärna vill ha med mig hundarna i vad jag än gör. Ibland åker vi i väg på utställning och det är alltid lika roligt att träffa andra som har samma ras. Det jag tycker är extra roligt med vår
ras är mångsidigheten. Det går att göra det mesta med en leonberger, det gäller bara att vara tillräckligt smart att kunna övertyga dom varför.

Jag tackar för förtroendet över att ha blivit invald i styrelsen som suppleant. Vi har ett viktigt jobb med att förvalta vår underbara ras och ingen klubb utan medlemmar.


2:e Suppleant – Kristina Truedsson

Hej, Jag heter Kristina Truedsson och har haft leonberger sedan 2000 och idag har vi två leonbergers hemma, en egen uppfödd, Ziri och en import Ezter. Jag håller till i den södra delen av vårt avlånga land alltså i Skåne mer precist i Lockarp söder om Malmö. Ezter och jag tävlar i Nose Work officiella tävlingar medans Ziri tävlar mest i Clear Rounds. Har tidigare arbetat som ledamot och då som sekreterare men lämnade 2022. Är aktivitetsombud i Skåne sedan 2006. Känns bra att vara tillbaka i styrelsen.

 

 


3:e Suppleant – Jan-Åke Oscarsson

Hej
Jag heter Jan-Åke ( Oscar ) Oscarsson och bor i Perstorp med min fru och 5 leonberger +1 Pon. Vi föder upp i liten skala sedan 2008. Kenneln heter Shimani’s. Har suttit i styrelsen innan tillsammans med några som är med nu också. Är ju också stats anställd nuförtiden, så tiden räcker knappt till.
Jag tackar för förtroendet att igen vara med i styrelsen.

 

 

 

 

 

 

4:e Suppleant – Owe Larsson

Hej, jag heter Owe och lever tillsammans med min fru Lena och våra två leonberger Lizzy och Molly. Vi bor i byn Golvsta som ligger utanför tätorten Alunda (östra Uppland). 

Jag är en glad pensionär och aktiverar mig med både tennis och golf. På sommarhalvåret far vi land och rike runt i vår husbil där vi även landar vid någon utställning då och då. Jag har under åren ingått i olika föreningsstyrelser då framför allt inom idrotten, och civilt har jag arbetat inom IT och ofta som ledare /chef.

Intresset för rasen leonberger startade för ca 11 år sedan då vår son av en händelse träffade en leonberger (jättestor hane) under vår fjällsemester. Han blev helt ”såld” och efter lite ”googlande” kunde vi konstatera att den rasen passar oss perfekt, och det stämmer även idag när vi är inne på vår tredje hund. 

När det gäller rasen så ligger mentalitet BPH/MH mig varmt om hjärtat, och att göra en BPH är bland det roligaste man kan göra med sin unghund.  Vi har också haft förmånen att få besöka både Leonberg och Crufts. Det är häftigt att knyta internationella kontakter såväl som alla nya vänner som vi fått genom att vi skaffade en Leonberger. Det ska bli spännande att följa arbetet i den nya styrelsen.