Digitala träffar och föreläsningar 2024

Du som är intresserad av avel med leonberger – Se hit!

Svenska Leonbergerklubbens kommitté för avel, hälsa & mentalitet bjuder in till föreläsningar och digitala träffar med fokus på avel, hälsa och mentalitet. Vi vänder oss till dig som är uppfödare och dig som har hanhund som går i avel. Vi vänder oss även till dig som ännu inte tagit steget men funderar på att bli uppfödare, samt dig som har en hanhund som skulle kunna användas i avel. Kort och gott som rubriken säger – är du intresserad av avel med Leonberger, då är det här ett forum för dig, oavsett erfarenhet.

– Dels erbjuder vi föreläsningar exklusivt för SLBKs medlemmar.
– Dels arrangeras träffarna “Öppet Forum – avel och hälsa”, där behöver du inte vara medlem för att delta.

Vi ser fram emot att träffas för en stunds kunskap och gemenskap! Passa gärna på att kroka arm med andra i ditt område och logga in tillsammans.

AUGUSTI
Tisdag 20 augusti kl 19.00 – 20.30
** Öppet Forum **

Tema: Revidering av RAS
Svenska Leonbergerklubbens kommitté för avel, hälsa och mentalitet bjuder in till ett öppet samtal om rasens avelsstrategier, utifrån diskussionsunderlaget som finns på hemsidan under Revidering av RAS. Avelsrekommendationerna är ett dokument som vi tar fram gemensamt, så passa på att dela med dig av din syn på rasens framtid.

Tisdag 27 augusti kl 19.00 – 20.30
** Öppet Forum **

Tema: Ny med rasen
Svenska Leonbergerklubbens kommitté för avel, hälsa och mentalitet vill gärna träffa dig som vill veta mer om vår härliga ras. Det blir en introduktion till rasen och tillfälle för frågor.

SEPTEMBER
Torsdag den 19 september kl 19.00 – 21.
** Öppet Forum **

Tema: Mentalitet – 500 lejon på BPH
Ken Lundahl, SKKs Mentalpool ger oss en föreläsning om rasens BPH nu när vi har kommit upp i 500 st lejon som gjort BPH.
När vi passerade 200 hundar med BPH gjordes en 200-analys som vi tagit del av tidigare. Det blir en detaljerad sammanställning av resultatet, information om arvbarhetsvärden och mentalindex. Med andra ord en föreläsning som ger oss nyttig information till vårt arbete kring rasens mentalitet.

OKTOBER – DECEMBER
Datum och tema ej klart.
Har du tips på en bra föreläsare? Vill du ställa upp som föreläsare?
Ta kontakt med oss!

Hur funkar det?
Ingen föranmälan behövs.
Vid Öppet Forum är det bara att logga in på länken nedan. Vid dessa möten välkomnar vi även dem som inte är medlem i SLBK.
Vid föreläsningar som erbjuds exklusivt för medlemmar skickas länken ut via e-post ett par dagar innan aktuellt datum. Så se till att hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade hos SKKs medlemsregister.

Varmt välkomna!

Kontakt vid frågor:
E-post: avel.slbk@gmail.com

Varmt välkomna!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Länk till mötet: https://us06web.zoom.us/j/84980393574?pwd=cVkxSUg4dllMc2o5YW9DeURJNElRUT09

Mötet hålls via Zoom (digitalt möte). Om du inte använt Zoom förut, gå in här: https://zoom.us/test

Där kan du testa bild och ljud, och hur det fungerar med chatt och räcka upp handen tex. Du är i ett möte med dig själv, så du kan leka fritt. Det är bra om du testat innan mötet börjar, för då blir det svårt att hjälpa dig.

Ljud: välj enhetens ljud, i regel går det bäst.
Hör du inget? Starta om dator eller mobil.

Du ser bäst om du tittar via dator eller padda. Det går även att se med mobil. iPhones egna webbläsare har dåligt stöd för Zoom, ladda ner Google Chromes webbläsare så kan du se det i iPhone.

 

 

Intressant läsning

Hunden
What we learn before we're born
Hanhunden
Avelsplanering
Genetic diversity video
Villkor för införsel av sperma
SLU spermabank
CaniRep spermabank
Spermabanker i Europa
Transport dräktig tik
Hälsa
Kan skadliga gener utrotas
Naturens skydd av ärftlig variation
Pyometra - livmoderinflammation