Leonberg, Tyskland 2024-09-28/29

Leonberg, Tyskland 28-29 september
Lördag 10.00

På lördag morgon, före det årliga mötet*, blir det en rundvandring i staden. Detta är en del av det vanliga City Tour-programmet som hålls under sommaren. Dock blir den här helgen kanske lite mer speciell med så många Leonberger på besök. För er som vill följa med på turnén hittar ni mer information nedan.
Turen tar cirka 1,5 timme och kommer att avslutas i god tid för delegaterna att närvara vid årsmötet.

https://leonbergerunion.com/city-tour-leonberg/ (eng)

Känner du till staden Leonberg?
Stadsrundtur med Gerd Jenner om Leonbergshunduppfödaren Heinrich Essig (1808 – 1887) på engelska och tyska.
Stadsguiden Gerd Jenner följer i uppfödare Heinrich Essigs fotspår på hans rundtur i gamla stan lördagen den 28 september 2024.
Turen startar klockan 10.00 vid fontänen på torget.

Datum 28 september 2024.
Plats: Market Square Fountain, Marktplatz, Leonberg.
Tid 10.00 – 11.30.
Pris: €5 per person, under 16 år gratis.
Registrering krävs inte.

Under Heinrich Essigs livstid genomgick Oberamtsstadt Leonberg enorma förändringar. Stadsportarna, som fortfarande var stängda på kvällarna vid hans födelse, fick snart ge plats för stadens expansion, eftersom befolkningen växte snabbt. Byggandet av järnvägen förde industri till Leonberg och en utbyggnad mot järnvägsstationen. Heinrich Essig, öppen för allt nytt, använde det snabbare transportmedlet för att frakta sina Leonbergerhundar. De utvecklades till en exportsuccé. År 1895 vann dessa hundar flera första priser på hundutställningarna i Basel och München, så att lokaltidningen entusiastiskt konstaterade: ”Detta är ett bevis på att Leonberg alltid har något bra”. Trots alla innovationer kom man också stolt ihåg den gamla goda tiden; minnestavlorna i sten på Keplerhaus eller Schwarzer Adler vittnar om detta. Som kommunalråd, grundare av många föreningar och entreprenör spelade Heinrich Essig en aktiv roll i att forma ”sin era”.

*Varje år i september så träffas delegater från leonbergerklubbar runt om i världen. SLBK delar varje år, oftast med två delegater.


Lördag, årligt möte för medlemsländernaSöndag, rasspecial för leonberger