Avelskonferens Online 2023

Årets avelskonferens blir digital och erbjuds som en serie med olika temaföreläsningar under hösten, augusti – december. Det vill du inte missa!
Föreläsningarna erbjuds exklusivt för dig som är medlem i Svenska Leonbergerklubben.

Tid kl 19 – 21 vid alla tillfällen.

Vi loggar in till mötet via en länk som kommer skickas ut till alla medlemmar via e-post inom kort. Dessa möten hålls i Zoom.

Notera datumen i din kalender redan nu!

Varmt välkomna
Kommittén för avel, hälsa & mentalitet

 

Lämplig motion från valp till den åldrande hunden
Stefan Rosén, VD ReDog Veterinärklinik & hundrehabilitering

Stefan har jobbat med hundar sedan ung ålder. Hans intresse startade 1988/89 när han tjänstgjorde som hundförare inom försvarsmakten.1990 – 2009 jobbade han på djursjukhuset i Strömsholm.
Numera hittar ni honom vid ReDog Veterinärklinik & Hundrehabilitering  i Eskilstuna. Stefan är Legitimerad DSS, CCRP I-V, Dipl. Hundmassör, Cert Hundfysioterapeut, specialistkompetens rehabilitering hund, lärare på Hundfysioterapeututbildningen godkänd av jordbruksverket, samt  författare till boken ”Fysträning för hund”.

Datum: Tisdag den 22 augusti kl 19.00 – 21.00

 

Berikning
David Selin, berikningsexpert

Varför gör hunden som den gör och vad kan du göra i vardagen för att få din hund att må bra, motverka stress och hjälpa den att få utlopp för sitt medfödda beteendebehov?
En föreläsning med fokus på hunden som individ!

Datum: Onsdag 6 september kl 19.00 – 21.00

 

Genetisk variation
Per Arne Flatberg, Irsk Ulvehundklubb Norge

Om utmaningarna med att bevara rasen. Vikten av RAS-arbetet i Norden för att kartläggning till en internationell databas och hur klubben arbetar målmedvetet genom “Irish Wolfhound Database” och dess verktyg.

Datum: Tisdag den 3 oktober kl 19.00 – 21.00

 

Från valp till vuxen, hundens utveckling
Jessica Mann, Motiverade hundar

Om hur du kan tänka när du jobbar med din hund, oavsett om det är en valp eller vuxen hund där du vill förbättra relationen. Jessica kommer gå igenom hundens olika utvecklingsfaser och de svårigheter som kan uppträda där.

Datum: Tisdag den 7 november kl 19.00 – 21.00

 

Mentalitet
Catharina Brandsten, SKKs mentalpool

Vi tittar närmare på leonbergerns mentala profil och Catharina ger oss tips på hur vi kan använda oss av 200-analysen som ett verktyg i avelsarbetet för rasens utveckling långsiktigt.

Datum: Tisdag den 5 december kl 19.00 – 21.00