Guldlistor – utställning regler

Regler för Vinstrikastelistorna

Man måste vara medlem i klubben innan respektive utställning/tävling som ska tillgodoräknas i guldlistorna.

REGLER FÖR ÅRETS UPPFÖDARE

Tävlingen är öppen för svenska uppfödare.

Poängberäkningen för Årets Uppfödare går till så att man summerar alla (max 10) uppfödda hundars poäng på guldlistan för hane och/eller tik och får på så sätt fram en summa för uppfödaren.

I tävlan om Årets Uppfödare får man tillgodoräkna sig max 10 uppfödda hundars poäng från guldlistan för hane och/eller tik.

REGLER FÖR GULDLEJON & GULDLEJONINNAN
Tävlingen är öppen för svenska Leonberger, dvs ägaren skall vara bosatt och skriven i Sverige.

BIR – 10 p
BIM – 7 p
Bh – Bt 2 – 4 p
Bh – Bt 3 – 3 p
Bh – Bt 4 – 2 p

Alla hundar som placerar sig i Bästa hanhundsklass/Bästa tikklass får tillgodoräkna sig 1 poäng per slagen hund i rasen. De 5 bästa resultaten på SKK utställningarna för 5 olika domare samt alla SLBKs officiella utställningar oavsett vilken domare räknas. Vid samma slutpoäng är det den hunden med poäng från minsta antal tävlingstillfällen som vinner. Är det samma poäng på samma antal tävlingar så delas placeringen. Gäller alla vinstrikastelistor! Placeringar i BIG- och BIS-finaler ger inga poäng.

REGLER FÖR TÄVLAN OM ÅRETS VETERAN
Tävlingen är öppen för svenska Leonberger, dvs ägaren skall vara bosatt och skriven i Sverige. Hunden skall vara anmäld i veteranklass för att få tillgodoräkna sig poäng.

Vetkl 1 hane/tik 8 p
Vetkl 2 hane/tik 4 p
Vetkl 3 hane/tik 3 p
Vetkl 4 hane/tik 2 p

Samt en poäng per slagen hund i veteranklass. De 5 bästa resultaten på SKK utställningarna för 5 olika domare samt alla SLBKs officiella utställningar oavsett vilken domare räknas. Detta är en separat veteranlista. Hund som deltar i denna får givetvis även delta på den vanliga Guldlejonlistan, oavsett vilken klass hunden är anmäld i.

Placering i Bästa Veteran-finalen ger inga poäng.